Агри.БГ стартира рубриката "Агринайзър Пазари" съвместно с експертите от Агринайзър, посветена изцяло на динамиката при търговията със зърно и определянето на печеливша стратегия в реализацията на основните зърнени и маслодайни култури.

Всеки, който се занимава със зърно, независимо дали е производител или търговец, ще признае, че работата му е свързана с непрекъснато следене на борси, климат, международна обстановка, вътрешна политика, прогнозни доклади и още куп други фактори.

За да не се изгубите в това море от информация, от една страна е важно тя да бъде актуална и достоверна, а от друга – да бъде ясно подредена и правилно разчетена.

Безспорен факт е, че правилната информация и успешната търговия вървят ръка за ръка. 

Наскоро проведената агротърговска среща на върха в Румъния, също акцентира върху тези предизвикателства. Голяма част от присъстващите производители разграничиха компетенциите си, свързани с продажбите, като отбелязаха колко трудно им е да го правят ефективно, имайки нужда от специалисти в областта, с които да се консултират.

Фокусът на Агринайзър е именно тук - да помага на продавачи и купувачи на зърно да реализират своите сделки ефективно и да вземат информирани решения за своя бизнес, като предоставя достъп до професионална, специализирана информация, касаеща зърнената търговия.

Директният контакт със зърнопроизводители и купувачи на местния пазар, както и изградените стратегически партньорства на компанията със световни агенции в сферата на земеделието гарантират актуалност и достоверност.

В съвместната рубрика "Агринайзър Пазари" на Агри.БГ и Агринайзър, която предстои да стартира през следващата седмица, читателите на Агри.БГ ще имат възможност да следят ежедневно събитията, задаващи посоката на зърнените пазари, разделени в тематични дни:

Понеделник – Черноморски регион;

Вторник – новини от ЕС;

Сряда – новини извън ЕС;

Четвъртък – новини от България;

Петък – новини от Румъния (акцент - цени на местния пазар).

С темите от деня ще може да наредите зърнения пъзел и да получите пълна картина за сигналите, които диктуват международната и местна търговия със зърно.