Проучванията показват, че комбинацията от протеазен и многостенен пробиотик подобрява смилаемостта при свинете, което води до повишен растеж и ефективност на фуража, както и до намаляване на емисиите на амоняк.
 
 
По данни на електронното издание Globaldaily разходите за фуражи при животните са едни от най-големите. Въпреки това, съставките често имат ниска енергийна плътност и високо съдържание на фибри. Две характеристики, които правят хранителните вещества по-малко достъпни и оказват негативно влияние върху задната част на червата, като възпрепятстват развитието на червата и намаляват абсорбционната функция. 
 
Предвид ограничената способност на свинете да смилат фибри, тези диети създават значителни хранителни и здравословни предизвикателства. Например, сухите зърна и разтворими вещества на царевичния дестилатор имат 21% протеин, свързан с влакна. Ендогенният храносмилателен капацитет на свинете в тънките черва е недостатъчен за разграждане и освобождаване на всички хранителни вещества от този комплекс от фибри-белтъчини. 
 
Микробната ферментация на протеина възниква, когато тези хранителни вещества, свързани с фибри, достигат до задния край, причинявайки по-високи концентрации на амоняк и биогенни амини. Нивата на амоняка влияят негативно върху здравето и работата. 
 
Той може да повлияе развитието на чревната структура, което може да намали храносмилателната и абсорбиращата функция на червата. Освен това, високите нива на амоняк в оборския тор могат да увеличат честотата на бактериален растеж и респираторна инфекция. Установено е, че нива от порядъка на 10 ppm намаляват ефективността и рентабилността.