Как да контролирате на вирусните и вирусоподобните болести по костилкови и семкови овощни култури, ще научите в онлайн тематичния семинар на Национална служба за съвети в земеделието (Териториални областни офиси (ТОО) - Пазарджик и Пловдив) и Институт по овощарство – гр. Пловдив.

Видеоурок: Основни методи за присаждане при дървесните овощни видове

Събитието ще се проведе на 28 май (петък) от 10:00 часа и ще продължи до 12:30 часа, съобщават организаторите. Основните теми, които ще бъдат представени на уебинара са:

• Контрол на вирусни и вирусоподобни болести по костилкови и семкови овощни култури;
• Система за събиране на опаковки от препарати за растителна защита (ПРЗ) - изисквания на ЕС за електронно отчитане.

Целта на събитието е да се разпространят знания и обменят добри земеделски практики в грижата за костилковите и семковите овощни култури по отношение на контрола на болестите с вирусен характер. В лекционната част ще бъдат представени мерки за превенция и ограничаване на тяхното разпространение.

Участниците ще получат и актуална информация за Системата за събиране на опаковки от препарати за растителна защита и изискванията на ЕС за електронно отчитане и за важните-задължителни срокове за предоставяне на годишните отчети, чрез Национална информационна система за отпадъци (НИСО)“, подчертават организаторите.

Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Линк за достъпhttps://zoom.us/j/99648401807
Линк за предварителна регистрация: https://forms.gle/xDQmyWyCeAfXjfY96

Регистрацията може да направите и на имейл: [email protected] със следната информация: име и фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лектора. Повече информация за събитието може да видите тук.