Интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“ се проведе днес. 

Агри.БГ предаде на живо 

Онлайн събитието се организира от Институт за агростратегии и иновации - EIT Food Hub Bulgaria, в партньорство със Съюз по хранителна промишленост и Университет по хранителни технологии-Пловдив и е бе практическа насоченост и с висока добавена стойност за всички заинтересовани страни в сферата на хранително-вкусовата промишленост. 

По време на уебинара бе представен българският доклад от анализа на EIT Food „Въздействие на COVID-19 върху сектора на храните в Централна и Източна Европа“. Експерти от Нидерландия представиха добрия пример на държавата по отношение на кръговата икономика – един от акцентите в предложената от страна на Европейската комисия Стратегия „От фермата до трапезата“ (Farm to Fork Strategy) за справедлива, здравословна и екологосъобразна продоволствена система, посочват организаторите. 
 
Във втората част, която е привилегия за регистрираните участници, чрез интерактивния формат с практически работилници, игрови модели и групови дискусии разработват симулативна корпоративна стратегия на предприятията. 

Събитието се осъществява с подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии в храните (EIT Food).