JCB планира да разшири продуктовата гама двигатели чрез производството на нов шестцилиндров двигател JCB Dieselmax 672.


За малко повече от осем години JCB се превърна от начинаещ производител на двигатели в основен световен производител с утвърден имидж и влияние в горивната ефективност и иновациите.

 

Първият двигател, излязъл от производствената линия във Великобритания е през ноември 2004 г.

 

Към днешна дата в световен мащаб са произведени повече от 250 000 двигатели. Въвеждането на новия 6 цилиндров двигател представлява инвестиция от около £ 45 милиона . За производството му ще бъдат създадени повече от 50 нови работни места.

В рамките на сравнително кратък период от време се превърнахме в основен производител на двигатели и днес повече от 70% от машините на JCB са задвижвани от двигатели, които ние произвеждаме. Производството на 6 цилиндров двигател е исторически момент за нашия бизнес и голяма грачка за нас. С нетърпение очакваме да поставим нови стандарти в производителността и ефективността на горивата, посочи председателят на JCB сър Антъни Бамфорд.

 



JCB Dieselmax 672 се основава на успешния четири-цилиндров 4,8-литров двигател Dieselmax. Между двата двигателя има големи сходства.  Новият двигател разполага с Dieselmax електронен контрол, Delphi впръскване на горивото и фиксиран турбокомпресор.

Първоначално Dieselmax 672 ще бъдат произведени в съответствие с еконормите за вредни емисии за развиващите се пазари, включително Русия, Бразилия и Китай. Двигателят ще се види първо във верижен багер JCB JS360, подходящ за тези територии.


Шестцилиндровият двигател ще се предлага в мощностен диапазон от 140kW (188hp), 165kW (221hp), 190kW (255л.с.) и с максимална мощност от 225 kW (302hp). Максималният въртящ момент е  1200 Nm. От JCB обещават до 8% намаление на разхода на гориво в сравнение с предишни двигатели в линията на багери модел JS. При тестовете на 7.2-литров двигател е регистриран  изключително нисък разход на гориво - 189g/kWh, посочват от компанията.

 


Шестцилиндровият Dieselmax 672 е върховен израз на нашата философия в проектирането на двигателите JCB. Чрез използването на иновативно проектиране на двигателя и високо технологично развитие, ние имаме произведен надежден, много издръжлив и изключително нисък разход на гориво на двигателя, който ще бъде на високите равнища на търсене на голяма част от световните пазари, заяви Алън Толей, директор на програмиране на системи за двигатели JCB.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!