JCB представи нови модели телескопични товарачи и ъпгрейд на всички модели  от серията Loadall на презентация край Прага. Eкип на Фермер.БГ бе поканен на събитието от официалния вносител на марката за България – фирма Оптиком.

 

Новите телескопични товарачи JCB 560-80 Agri Plus и 550-80 Agri са най-производителните модели от серията Loadall и са с увеличена товароподемност до 6 тона и височина на повдигане до 8 метра.

 

 

Новата гама Loadall e с подобрена хидравлична система, която обещава до 20% увеличение на производителността.

 

Дейвид Муран, Продуктов мениджър JCB коментира: „JCB Loadall e серийно оборудван с новата регенеративна хидравлика, която гарантира по-бързо снижаване на стрелата, осигурява до 4% икономия на гориво и спестява време на фермерите“

 

 

Новите модели са с подобрена Smooth Ride Suspension система, която се активира автоматично, дори когато машината е на ход и операторът може да превключва режимите в движение.

 

JCB представиха иновативна система за управление на работните приспособления, която автоматично разтърсва кофата или вилицата за освобождаване на лепкави материали или за постепенно спускане на фураж и зърно. Силата на разтърсването се регулира чрез пропорционално движение на джойстика за управление.

 

В кабината вече е изведен бутон за освобождаване на налягането от допълнителната хидравлична мощ за по-голямо удобство при смяна на прикачените приспособления.

 

 

„Обновените модели телескопични товарачи се предлагат с пакет от мощни LED светлини. Друга нова опция е задна светлина за теглича, както и нови видове тегличи Rockinger.“, допълни още Дейвид Муран

 

Изцяло новият телескопичен товарач 525-60 Agri е с къса колесна база и компактни размери, която осигурява максимална подвижност при управление на четирите колела.

 

Според Дейвид Муран „Най-производителният модел от серията Loadall e 560-80. Той е предназначен да обслужва големи ферми. Максималната товароподемност е 6 тона и повдигане на височина до 8 м. Машината е с EcoMAX двигател на JCB, Tier 4 Final, отговарящ на всички европейски изисквания за вредни емисии. Задвижвана е чрез четиристепенна или шестстепенна Powershift трансмисия в зависимост от модела. “

 

 

JCB вече предлага пълна гама машини Loadall, която покрива целия спектър от потребности на модерното селско стопанство. Заедно с представените нови модели са усъвършенствани и старите,  за да достигнат максимална производителност и ефективност.

 

Повече подробности за новите модели на JCB Loadall можете да получите от официалния дилър за България – Оптиком ООД или в интернет на адрес opticom-bg.com, jcb-agri.bg.


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!