трактор JCB Fastrac 3000Серията JCB Fastrac 3000 е оборудвана с нови двигатели – в подмяна на старите Cummins QSB идват Tier 4-съвместими AGCO Power.

Добавена е навигационна GPS система на Trimble. Например, при засаждане зеленчуци системата запомня траекторията на движение, а при прибиране на реколтата тракторът сам обработва полето по запаметените данни. Така при събирането на картофи, се минимизират загубите от нарязани клубени.

Въведен е нов пакет опции Road Performance и антиблокировъчна спирачна система (ABS). Тракторите Fastrac 3000 вече се предлагат с по-широки гуми. Обновеното шаси намалява външния радиус на завиване на трактора.

Двигателите на тракторите JCB от серия Fastrac 3000 работят с 6-скоростна полуавтоматична трансмисия P-Tronic Xtra собствено производство на JCB. Многодисковият съединител плавно и постепенно включва задвижването без използване на педала на съединителя.

Обновените трактори JCB Fastrac 3000, включително 3230 XTRA, вече са в продажба.

Нови двигатели има и телескопичният товарач Loadall. Това са двигатели JCB Ecomax. Всички модели от серията, в сравнение с предишното им поколение, имат с 5% по-нисък разход на гориво. Моделът Agri Loadall 526-56 се предлага с двигател 109 к.с., а модела Agri Plus Xtra е оборудван с двигател с мощност от 125 к.с.

Вътре в кабината модернизираният товарач Loadall има напълно ново арматурното табло и LCD-дисплей.

В четвъртото поколение товарачи Telemaster TM320 седалката на оператора е повдигата по-високо, за да се увеличи видимостта. Товарачите са оборудвани с 4,4 литрови двигатели Ecomax с мощност 125 к.с. За по-добро подреждане на балите товарачът TeleMaster е снабден с режим на страничен (рачешки) ход.