Не на строителни обекти!

челен товарач JCB 434S Agri Farm MasterКонцернът JCB бърза да зарадва големите земеделски производители с на най-новата версия на челен товарач 434S Agri Farm Master. Той е представител на тежкия клас, предназначен за използване изключително в селското стопанство.

4,2-тонният товарач се задвижва от 6,7-литров 6-цилиндров двигател Cummins QSB с мощност 230 к.с. и 945 Нм въртящ момент. Двигателят е оборудван със система за катализация на отработените газове и филтър за твърди частици. Благодарение на това се покриват нормите stage III/B. За изпълнение на леки задачи оборотите на двигателя се намаляват автоматично от системата ECO до 1800 об/мин. След 30 секунди бездействие същата система ги намалява до 700 об/мин.

Гумите 750/65R26 Michelin MegaXBib заедно с блокиращият се диференциал на предната ос осигуряват достатъчно маневреност при пресечени терени.

Двигателят е свързан с 6-степенна скоростна кутия с автоматични скорости. Когато от двигателя се изисква пълна скорост, системата Powerinch напълно разделя съединителния диск от коляновия вал. Системата се задейства само при ниски скорости на движение. Максималната скорост на товарача е 48 km/h. По този начин JCB 434S Agri Farm Master може да бъде пълноправен участник в движението по пътищата.

Нивото на шум в кабината по време на работа не надвишава 70 децибела. За удобство на оператора е внедрен контрол на климата, климатик, система за вентилация и седалка Actimo XXL.