Извънредна среща на Областния съвет по животновъдство - Варна ще се проведе на 16 март (сряда). На заседанието ще присъстват представители на областните структури на Министерство на земеделието и храните/МЗХ/, ангажирани с животновъдството: Областна дирекция „Земеделие”; Областна дирекция по безопасност на храните; Областна дирекция  Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция; Териториалния областен офис към Националната служба за съвети в земеделието и Регионалния център към Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Целта на срещата е дискутиране на проблемите на животновъдите, които не могат да се решат на областно ниво. Членуването в Областния съвет по животновъдство е свободно и безплатно. Всеки желаещ животновъд може да стане член и да присъства на месечните срещи, припомнят от ОДЗ Варна.

Заседанието ще се проведе на 16 март 2016г /сряда/ от 14,00 ч в залата на Областна администрация - гр.Варна, ул.”Преслав” № 26. 

Фермер.БГ припомня, че в последната седмица на месец март се очаква заседание на Националния съвет по животновъдство към МЗХ.