Системата "прозрачна“ кофа за челни товарачи е иновативна и позволява на водача на машината да държи под око слепите зони пред кофата с помощта на монитор в кабината.

AgriTech Market:  Пазарът на техника зад граница

Системата заснема изображението пред челния товарач, използвайки горна и долна предна камера, и използва специален метод на проекция. По този начин се показва комбинирано изображение в реално време на монитор в кабината, информира agroportal24h.cz.

Невъзможността на оператора да види какво се случва пред машината заради голямата кофа се счита за основен проблем от гледна точка на безопасността. С новата функция на марката Doosan Infracore водачът може лесно да следи проблемните зони.

Друго предимство на технологията е по-добрата ефективност на работа. Сега операторът може да следи изкъсо товаренето и разтоварването на инертни материали, пясък и пръст.

Заявки за патенти

Компанията Doosan Infracore вече е подала заявки за патент на „прозрачната“ кофа в Южна Корея, Северна Америка, Европа и Китай. Тя е известна и с други свои разработки в сферата на сигурността. Например Around View Monitor (AVM), която е предназначена за наблюдение на машините в близост.

"Тъй като стандартите за безопасност на машините и работните места продължават да се затягат в световен мащаб, усъвършенстваните системи се превърнаха в ключов фактор при избора на машини. Възнамеряваме да продължим да разработваме функции за безопасност, които да предпазват шофьорите и другите хора на работното място", споделят от Doosan Infracore.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Най-мощните трактори в света

Турция ще произвежда масово електрически трактори

Годишните прегледи на техника за Кампания 2021 започнаха