Какви са възможностите за финансиране на проекти от Програмата за развитие на селските райони ще разяснят експертите от Областния информационен център в Добрич по време на открита приемна, която ще започне от 9 часа на 27 юли в землището на село Гешаново. Екипът на ОИЦ ще се включи в инициативата „Ден на полето“, организирана от Добруджански съюз на зърнопроизводителите.

Гласувайте: Какви са средните Ви добиви от пшеница за 2022 г.?

Освен информация за отворени мерки и предстоящи приеми, всички посетители ще се запознаят с дейностите и услугите на центъра, свързани с политиките на ЕС и финансирането с европейски средства в България. На щанда през целия ден на разположение на участниците и посетителите ще бъдат информационни и рекламни материали, осигурени от ОИЦ – Добрич.

Събитието „Ден на полето“ ще се проведе в землището на с. Гешаново от 26 до 28 юли с участието на над 50 компании за земеделска техника, семена, растителна защита и др. Програмата на форума включва редица лекции и полеви демонстрации – на продълбочители, плугове, дискови брани, култиватори, есенни и пролетни сеялки, пръскачки, дронове и ремаркета. 

На втория ден от мащабния земеделски форум ще се проведе „Фестивал на хляба в Златна Добруджа“, финансиран чрез МИГ „Добричка“ по подмярка 19.2- 7.6 „Съхранение и приобщаване към богатствата на територията на МИГ Добричка” от ПРСР.  По време на празника ще се популяризират традиционни добруджански рецепти за приготвяне на тестени изделия. Ще бъдат включени и най-малките, които ще пресяват брашно и ще месят хляб.