Готвят се промени в образеца на административен договор от условията за изпълнение по двата приема по подмярка 16.1. „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ от ПРСР.

Какъв е напредъкът с мухлясалите проекти от ПРСР?

Измененията засягат Приложение 10 и са на обществено обсъждане до 19 юли включително. Те ще важат за проектните предложения по двата приема, които протекоха в периодите от 17 октомври 2019 до 17 февруари 2020 г. и от 16 октомври 2020 г. до 15 януари 2021 г.

Целта е бенефициентите да бъдат облекчени при изпълнение на одобрените проекти, затова в двата проекта на заповеди се предвижда следното:

чл. 14, ал. 4: Когато искането за изменение на договора води до увеличаване на общата стойност на финансовата помощ, посочена в чл. 2, ал. 2, Управляващият орган и Фондът уважава искането за изменение при спазване на изискванията, посочени в ал. 3, но общата стойност на финансовата помощ не се увеличава. В този случай превишаването се поема като собствен принос от Бенефициента“.

Имате на разположение една седмица да изпращате своите писмени предложения и коментари по публикуваните документи чрез ИСУН 2020 или на [email protected].