Третото издание на специализираното изложение Дунавски овощари 2018 ще се проведе през март. Събитието ще се състои на 24 март в спортна зала Арена в Русе.
 
 
„До сега наши гости и фирми изложителки са били от България, Турция, Румъния, Италия, Англия и др. Тази година растем и се радваме на голям интерес на фирми от Гърция, Холандия, Сърбия, Полша и др. Полагаме и усилия да увеличим мащаба на събитието, като го направим значимо за сектора и нашите членове“, съобщиха организаторите от Съюза на Дунавските овощари.
 
В изложението ще вземат участие компании с предмет на дейност производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и хранене на растенията, хранително-вкусова промишленост – преработка и консервиране, земеделска техника в областта на овощарството – машини, съоръжения, капково напояване, услуги и информация, включително банково и застрахователно обслужване, производство на опаковки, горива и други свързани дейности.
 
В рамките на самото събитие са предвидени и срещи с представители на преработватели, търговски вериги и търговци на едро.