Броени дни остават преди да разберем кой е най-успешният млад фермер, който ще представи страна ни в ЕС. Връчването на наградите от Националния конкурс за млад фермер 2021, чийто медиен партньор и част от журито е Агри.БГ, ще се състои на 10 септември в Аграрен университет - Пловдив (АУ-Пловдив).

Готови ли сте за проверки на пасищата?

Националният конкурс се провежда под егидата на евродепутата Асим Адемов в сътрудничество с Националната асоциация на младите фермери (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив, Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Агри.БГ.

Задължително потвърдете присъствието си ТУК

Тази година седмият европейски конгрес на младите фермери в Брюксел е посветен на справянето с последиците от пандемията от Covid-19 и приноса на земеделските стопанства в борбата с климатичните промени. Няколко са и категориите, в които фермери ще бъдат отличени:

• „Най-устойчив проект“ за справяне с предизвикателствата, причинени от Covid-19 и/или за въвеждане на екологични практики в стопанството за борба с климатичните промени
• „Най-добър дигитален проект“ за прилагане и разпространение на цифрови технологии и иновации в стопанството
• „Най-добър проект за принос в развитието на селските райони“ за осъществяване на дейности, които допринасят за икономическото, екологичното и социално развитие на селските райони.


Интересът към конкурса на национално ниво също беше изключително голям. А експертното жури, което се състои от: Асим Адемов, член на ЕП, Комисия по земеделие, проф. д-р Христина Янчева, ректор АУ-Пловдив, Иванка Тодорова и Димитър Ванев, НССЗ, Нивелин Ноев, ГД "Земеделие и развитие на селските райони", ЕК, Илиас Сарнук, член на УС, НАМФБ и Христина Василева от Агри.БГ, вече направи своите предварителни оценки.

Вижте програмата ТУК


Победителят в националния конкурс по традиция ще има привилегията да представи България на Европейския конгрес на младите фермери, който ще се проведе в Брюксел, Белгия, в края на тази година.