Конкурс "Изба на годината" се организира за първи път в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2015". Тя ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив и за 23-и път ще събере производители, дистрибутори и ценители. Те ще видят изложението с нов облик, даващ повече възможности за презентиране на българските вина.

 

Тази година изненадата е Градът на виното, който ще бъде създаден за първи път. Той ще представи винените колекции на известни български и чужди изби,  участващи във   „Винария 2015“.

 

Градът на виното ще пресъздаде атмосферата на българските възрожденски къщи и улици, като така щепродължитрадицията на „Винария“, известна със своите атрактивни щандове. В него ще бъдат събрани експозиции на изложители, зони за гурме демонстрации, за презентации, за провеждане на майсторски класове и за отдих, модерно оборудван пресцентър, сцена за музикални изпълнения и бутик, където ценителите ще могат да купят изискани вина. 

 

В залата за презентации ще бъдат организирани майсторски класове, лекции и представяне на нови продукти, а в гурме зоната известни ресторанти ще представят уменията на своите шеф-готвачи и сомелиери.

 

Да посетят„Винария“са поканени български и чуждестранни търговци, сомелиери, журналисти, част от които ще участват в журито на Международния конкурс за вина и спиртни напитки. На 4 март, по време на официалната церемония  „Нощта на Ритоните“, авторитетното жури ще обяви носителите на най-високата награда - "Златен ритон.

 

По време на изложението ще има много и атрактивни развлекателни прояви за посетители и участници.


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!