Ивайло Манолов от село Коларци, община Тервел работи с Väderstad Tempo от 2018 г.

Фермерите споделят: Пролетна сеитба с Väderstad Tempo

Посещаваме го в неговото стопанство, в което се обработват 20 000 дка, за да ни сподели какво означава за него работата с  Väderstad Tempo:

"Преди три години купихме в нашето стопанство Tempo F. Видяхме, че при всякакви условия сеялката се справя перфектно и решихме да купим и модела - Tempo V. Когато отидохме на първата сеитба със сеялка Tempo F бяхме силно впечатлени - еднакво изникнали растения, на еднакво разстояние, имаше перфектни условия за един перфектно добър добив", обяснява фермерът.

Целта на Ивайло е прецизна, скоростна и точна сеитба, за която важните фактори са срока на засяване, дълбочината, разстоянието между растенията и посевната норма, което се постига лесно с Väderstad Tempo, според Ивайло Манолов.

Той споделя и за увеличената продуктивност:

"Откакто имаме двете сеялки Väderstad Tempo успяваме да засеем с 30 % повече отколкото преди с три трактора, три осем редови сеялки и трима оператори. И не на последно място сеитбата е много по-качествена", добави той.

Оценката за работата с екипа на Тайтън Машинъри:

"И при двете доставки на сеялките екипът на Тайтън Машинъри си спазиха сроковете, за което им благодарим. Когато пускахме машините в експлоатация, бяха много точни и ясни в консултациите", каза още той.

Посланието, което отправя Ивайло Манолов за работата с Väderstad Tempo е следното: "Ние сме на мнение, че всеки един уважаващ себе си фермер трябва да притежава Väderstad Tempo".

 

За да не пропускате следващото видео от поредицата „Пролетна сеитба 2021 със сеялките Väderstad Tempo”,  може да се абонирате за YouTube канала на Тайтън Машинъри тук или да следите Facebook страницата на компанията тук.