Италия даде зелена светлина на мащабен център за развитие на зелените технологии в сферата на селското стопанство. Проектът ще бъде реализиран върху терен близо до Павия в областта Ломбардия, информира innovationorigins.com.

Излъчиха топ 10 земеделски робота на 2020 г.

Управлението на агрохъба е възложено на група компании, сред които са посочени Almaviva, Bayer Crop Science, GeoSmartCampus (земеделски инкубатор), Esri Italia (софтуерна компания) и Olivetti.

Към проекта ще се присъединят университетът на Милано в лицето на Факултета по земеделие и науки за храната и Факултета по екология и Институтът Галини.

Целта е да се развиват и тестват най-новите земеделски иновации. Те включват сензори за локално напояване, земеделски дронове, дигитализация във винарни и различни екоустойчиви продукти за растителна защита. Всяка една от компаниите, участващи в проекта, ще предлага иновации в своята сфера.

Италия е една от водещите земеделски страни в ЕС. Страната генерира почти една пета от общата добавена стойност на европейското земеделие. Евростат оценява добавената стойност на италианското селско стопанство тази година на 32,2 милиарда евро. Това е повече от Франция, Испания и Германия.

Италия постига това с относително малко европейски субсидии. Сред големите земеделски производители в Европейския съюз Италия има най-ниското съотношение на субсидии по отношение на производството и добавената стойност.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Заради дроновете: Ограничението за въздушното пръскане трябва да се преразгледа

Мляко без крави и мед без пчели

Кой стои зад проектите за иновации?