Докато работи като журналист в Basler Zeitung, Маркус Лор използва разходките сред природата като алтернатива на посещенията при психотерапевт. Днес с усмивка на уста той разказва за решението, което е променило живота му, информира Hortidaily.

Фермер прави туршия от неузрели ягоди

Недоволен от работата си, на 39-годишна възраст Лор напуска работата си и кандидатства за стаж като градинар. Посвещава следващите години от живота си на чиракуването в зеленчукова градина.

Така след 9 години като служител, идва логичното развитие. През 2014 г. осъществява една от мечтите си – да си бъде сам шеф.

След дълго търсене открива изоставен и запуснат 100-годишен разсадник, разположен между търговски и жилищни площи. Той се състои от 8 малки оранжерии и 65 декара открита площ. Макар собствениците на имота вече да са получили разрешение от властите да разрушат постройките, Лор ги разубеждава. Той поиска да му бъде даден шанс и взима имота под наем.

Пъстрият свят на зеленчуците

Седем години по-късно знакът "Gemüse & Setzlinge Direktverkauf" упътва всеки заинтересован към градината на Лор. Зад него се разкрива цветен и разнообразен зеленчуков свят.

Готовата реколта – марули, броколи, зеле и др. максимално бързо достига до малък фермерски магазин, който е разположен на две крачки. В другия край на стопанството се продава разсад.

През 2019 г. Маркус Лор успява да разшири фермата, взимайки под наем още декари. Бившият журналист е щастлив, че с продажбата на разсад и зеленчукопроизводство може да изхранва семейството си.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермер измисли начин да пести разходи за отоплението на оранжерията

Инвестиционни предложения: Амбициозна оранжерия за ранна реколта от домати в Радомирско

Grover - роботът, който ще ви отмени в оранжерията