Агенцията по заетостта набира кандидати за бране на ягоди в Испания. През периода 16-18 декември 2015 г. в градовете Пловдив, Благоевград и София ще се проведат интервюта за работа. Обявени са 155 свободни работни места в селското стопанство за бране на ягоди. Срокът за кандидатстване е 11 декември 2015 г.
 
От Агенцията по заетостта съобщават, че работодателите предлагат нетно възнаграждение в размер на 36,54 € на ден (след внасяне на социални, здравни осигуровки и ДОД). Разходите за път до Испания са за сметка на работодателите, а връщането до България е за сметка на работника. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна  седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.
 
Предвид възможностите за настаняване, кандидатите трябва да са жени на възраст от 18 до 40 г. Трябва да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.
 
Очакваното заминаване на одобрените след интервюто кандидати е през февруари и март 2016 г.
 
Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период от 15 дни.
 
Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!