От Агенцията по заетостта обявиха, че има нови 150 свободни места за работа в Испания. Търсят се млади хора на възраст от 25 до 40 г. с опит в селското стопанство, които ще могат да работят в стопанства за ягоди в Испания. Крайната дата за кандидатстване в бюрата по труда в регионите на София, Благоевград и Пловдив е 24 февруари.

 

Записванията стават в бюрата по труда по местоживеене. Желаещите от други региони могат да изпращат документите си на електронния адрес: [email protected]. Интервютата ще се състоят в началото на март в София. Одобрените кандидати ще заминат за различни стопанства, разположени в Палос де ла Фронтера, провинция Уелва, след средата на март.

 

Чистата дневна надница, след всички удръжки за социални и здравни осигуровки, е 38,08 евро.

Работи се по 6,5 часа на ден. Местният работодател ще поеме разходите за квартира на служителите си, както и за прибирането им до България, ако останат до края на кампанията. Храната ще е за сметка на работниците. Жените ще платят сами билета си до Испания, като стойността му ще бъде удържана от първата им заплата, информират още от Агенцията по заетостта.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!