Министърът на земеделието на Испания ще се срещне със своите френски, италиански и португалски колеги този петък (4 септември), за да представят единна позиция за справяне с кризата в млечния сектор преди срещата на Съвета на 7 септември, съобщи EurActiv.
[news]

Министрите на четирите държави се подготвят за срещата с очакването, че тя ще доведе до резултати под нарастващия натиск на браншовите организации в сектро мляко в тези държави. Те настояват да се вземат спешни и ефективни мерки за да се предотврати закриването на хиляди млечни ферми.
 
В общо писмо браншови организации от Испания, Франция, Италия и Португалия ще настояват отговорните институции да признаят "катастрофалната" ситуация, в която се намира млечният сектор. Целта е на извънредния Съвет на министрите да се поеме твърд ангажимент по отношение на създаването и прилагането на нови инструменти, които ще бъдат използвани за регулиране на пазара на млечни продукти, в това число и гарантирана адекватна компенсация на земеделските стопани за цената на млякото. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!