През последната година работихме много в посока да демонстрираме възможностите на Strip-Till и Nо-Till технологиите. В повече от 30 точки в страната нашият StripCat черта стрипове, сяхме повече от 5000 дка с новата пролетна сеялка на Great Plains - PL5500. Това разказват от фирма Стойчеви ООД за опита си на полето.

Сега, за да покажат ефекта от своята усилена работа, те канят всички свои приятели, колеги и съмишленици на специална среща на 20 май на едно от тези демополета - край добричкото село Дебрене.

Успешният резултат е следствие от сериозните усилия на екипа и на работата на машините, с които това е направено – брандовете GREAT PLAINS и SLY France

“Ще ви представим една нова и много добра в класа си сеялка - осемредовата сгъваема PL5500 от Great Plains International. Тя разполага с ел. апарати, възможност за течно и гранулатно торовнасяне, конвенционално или No-Till оборудване”, споделят от фирмата.

Станалият изключително популярен у нас Strip-Till култиватор от SLY - StripCatII също ще може да се види в действие по време на демонстрацията, а неговите изрядни стрипове ще направят впечатление дори на най-претенциозните стопани.

“Но най-важното - ще имате възможност да се убедите в реалните резултати, постигнати с прилагането на Strip-Till и Nо-Till технологиите на нашите опитни и демополета”, посочват от компанията.

Възможността за стопаните да опознаят работата на машините на демополетата е и с още едно предимство. Цялата гама на SLY France и на GREAT PLAINS биха могли да бъдат едни успешни проекти по подмярка 4.1, тъй като покриват изискванията и критериите за оценка по приема на инвестиционната мярка:

Критерии 4.3 и 4.4 - Проектни предложения с инвестиции и дейности, осигуряващи опазване на компонентите на околната среда и проектни предложения с инвестиции в иновативни за стопанството технологии и др.

Така стопаните ще имат възможност сами да се сдобият с тези полезни, носещи рентабилност и устойчивост на стопанството машини, уверени са от фирма Стойчеви ООД.

Вижте резултата от работата им на 20 май 2021 г. в землището на село Дебрене, Добричко,  в 10:30 часа.

Повече информация може да получите на интернет страницата на Стойчеви ООД - www.stoychevi.com и на телефон 0887 244 288