Най-големият форум в страната за производство и реализация на плодове и зеленчуци се завръща. InteliFresh 4.0 ще представи разнообразни решения в градинарството, насочени към по-голяма производствена ефективност и по-добра пазарна ориентация. Датата е 11 октомври 2022, а мястото – Интер Експо Център в София. Агри.БГ е медиен партньор на събитието.

Следвайки мотото си „От градината до щанда“, четвъртото издание на престижния бизнес форум ще срещне производители на плодове и зеленчуци с водещи търговци в страната, преработватели, както и с доказани доставчици на технологии и услуги. 

Събитието се организира от ИнтелиАгро с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия. Съорганизатор на форума в една от зоните за бизнес срещи е Агенцията за насърчаване на МСП. Един от акцентите в новото издание е бизнес мисия от Нидерландия, която идва в България с амбициозната цел да удвои производството на плодове и зеленчуци в страната ни в следващите 3-5 години. 

"Бизнес мисията е естествен резултат от близо петгодишните ни усилия да поставим България във фокуса на лидера в ефективното земеделско производство и търговията - Нидерландия. Надяваме се, че благодарение на нея сътрудничеството между двете държави в обмяната на ноу-хау, технологии, наука и иновации, ще се развие чрез установяването на трайни партньорства – както между бизнеса, така и между академичните среди в лицето на Аграрния университет в Пловдив и Wageningen University", казват организаторите от ИнтелиАгро.  

Другият сериозен акцент в InteliFresh, както винаги, е търговията. Развитието на потребителски нагласи и тенденции в магазинната мрежа в страната ще е в основата на конферентната част от програмата. Опит и наблюдения ще споделят водещи компании в търговията и проучването на консуматорското поведение.

InteliFresh ще предостави на своите гости възможности за преки бизнес контакти с всички компании на форума в специално обособените две зони за B2B срещи. Производителите ще могат директно да договорят сделки с търговски компании, с доставчици на техника и оборудване, необходимо за прекия път на продукцията от градината до щанда.

Регистрациите за InteliFresh 2022 са в ход на www.agroevents.eu. Побързайте да се присъедините, защото местата са ограничени.

„Пропуснахме близо две години в организацията на форума заради Ковид пандемията. През това време много наши партньори и гости на InteliFresh ни търсиха с молба за информация кога планираме следващото издание. Това ни мотивира да изтеглим напред максимално бързо организацията на четвъртото издание. Мисията ни е да превърнем България в градина, снабдяваща вътрешния и международен пазар с висококачествена продукция без аналог“, споделят от ИнтелиАгро.