Открити са нелегално внесени ветеринарномедицински продукти да се продават на пчеларското изложение „Пчеломания“ в Добрич. Лекарствата са били без документи и без етикети на български език. Те са иззети и е съставен акт, съобщава Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година?

Проверката е направена след получен сигнал. В нея са участвали инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Добрич, служители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Национална агенция по приходите (НАП). Продуктите са били без етикет на български език, за които не е предоставена информация за произход и документи за закупуване. 

Разкрит е и сръбски гражданин, който, без да притежава лиценз за търговия на дребно с ветеринарномедицински продукти у нас, ги е внесъл нелегално и ги предлага за продажба. Лекарствените продукти са иззети. Съставен му е акт за административно нарушение, издадено му е и предписание за регистрация на обект за търговия на дребно с такива продукти.