Инспектори към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) иззеха 2 300 метра бракониерски мрежи в страната.
 
При проверка на язовир Огоста в района на село Калиманица инспектори на ИАРА съвместно с любители риболовци заловиха общо 800 метра бракониерски мрежи. Всичката уловена в тях риба (сребриста каракуда, платика, сом, шаран и бяла риба) е освободена с помощта на доброволците и е върната във водоема. 
 
При контролна проверка на язовир Дреновец са извадени 400 м хрилни мрежи. Уловът от около 100 кг шаран и 40 кг каракуда е върнат във водоема. При нощна проверка на язовир Тича на 28 срещу 29 март 2017 г. инспектори към ИАРА - Шумен иззеха 4 хрилни мрежи с обща дължина 400 м.  При проверка в Черно море в района на Дуранкулак и Крапец са иззети 500 метра немаркирани хрилни мрежи за улов на калкан. 
 
[news]
На 28 март вечерта, при извършвано наблюдение на старото корито на река Искър в землището на с. Староселци, област Плевен, е установен нерегламентиран електроулов на риба. Съвместно с представители на полицията в Долни Дъбник, служителите от отдел "РК-Централен Дунав" - област Плевен спират автомобила на нарушителя и му съставят акт за установяване на административно нарушение. От превозното средство са иззети гумена лодка с две гребла, техническо устройство за улов с електрически ток, акумулаторна батерия и модифицирано кепче, както и близо 40 кг риба, която е върната в реката.
 
При нощна проверка на 29 срещу 30 март, инспектори от мобилната група на ИАРА извършиха нощна проверка на язовир Копринка и извадиха 150 м хрилни мрежи. Уловената в тях 16 кг сребриста каракуда и платика е върната във водата. На следващия ден, при нощна проверка по вода на язовир Александър Стамболийски са иззети 50 м хрилни мрежи.
 
 
На 29 март, със съдействието на полицията в Петрич, инспектори на ИАРА Благоевград констатираха нерегламентирана търговия на риба на кооперативния пазар в град Петрич. Рибата е била без придружаващи документи. На двамата нарушители е съставен акт и са предадени на прокуратурата.
 
Същия ден на друга импровизирана сергия е иззета от неизвестен извършител 3,2 кг риба с неизвестен произход. При проверка на пазара в град Петрич на 22 март също е установена риба без документи за произход – 9,4 кг бял амур и шаран. Нарушителят, който се опитал да се укрие, е добре познат на инспекторите от предишни нарушения и е образувана административно наказателна процедура за съставяне на акт.