Иновекс Груп, както винаги бе с богат асортимент от премиерни и иновативни машини, заедно с инвентар, които представи по време на есенното изложение БАТА АГРО 2016. Като акцент компанията презентира впечатляващите горски мулчери, шредери и тилъри на немския гигант AHWI. 
 
 
Алексей Клименко, представител на AHWI разказа повече за техническите предимства на машините.
 
„С фирма Иновекс работим неотдавна, но за това кратко време, те се доказаха, като стабилен партньор. Нашата компания е с изключително богата история и ние сме от фирмите, които наистина произвеждат уникална техника. Изложили сме самоходен модел на мулчер, с верижна машина Raptor 300. Двигателят е с 275 к.с, които директно се предават към мулчера отпред посредством кардан. Моделът разполага с вграден защитен ограничител на мощността, който автоматично продължава работа след преодоляване на препятствието, защитавайки изцяло машината. Работи на дълбочина до 15 см в земята, което означава, че след нея теренът е подготвен директно за сеитба. Това е машина, която няма граници за рекултивиране, за запостели ниви, за просеки, за горски терени и сечища.“
 
 
AHWI е компанията, която за първи път започва да използва думата мулчер в историята на тази машина. Фирмата, предлага освен традиционни и богата гама от комбинирани мулчери, които са без аналог, като мощност, качество, икономия и здравина.
 
 
Друга атрактивна машина на щанда на Иновекс бе специализираният трактор за високопланинско земеделие Reform Metrac. Това е една изключително продуктивна машина когато става въпрос за големи наклони и трудни терени. Иновативен трактор, който достига там, където нормалният не може. 
 
 
Флориан Юд, представител на фирма Reform обясни подробно какви са техническите специфики на машината. 
 
„Тази година сме за първи път в България и това дължим на нашия партньор Иновекс. Това е иновативна компания, също като нашата, за която на първо място стои клиентът. Новият ни модел Reform Metrac разполага с предена и задна навесна система, което позволява използването на трактора целогодишно. Машината е със задвижване 4х4, с четири цилиндров двигател с 70 к.с, с хидростатично задвижване с 2-степенна механична предавка и хидравлично предвключване на 2 нива за идеална работна скорост. При този трактор имаме 4 типа на управление и възможност за движение по диагонал. Друго откроимо предимство е ниският център на тежестта, който позволява работа при силно наклонени терени. Същевременно тракторът е с широка и комфортна затворена кабина на механизатора, за да може да има перфектен изглед, както отпред, така и отзад. Това го превръща в единствената машина, способна да работи на почти всякакви пресечени терени.“
 
 
Reform Metrac е идеалното решение за всяко стопанство, като гарантира комфорт, компактност и мощ, която с лекота задоволява всички нужди. 
 
Традиционно на своя щанд Иновекс Груп представи плугове, брани и култиватори с марка Regent – австрийска компания, доказала се и на българския пазар.
 
 
Особен интерес предизвикаха два навесни плуга от цялата гама на Regent, с цели и лентови дъски
Карл Манабергър, представител на Regent, коментира с какво се различават техните машини от другите на пазара. 
 
„Ние от Regent се стараем да задоволяваме нуждите на нашите клиенти. Опитваме се да произвеждаме машини за самите тях и може би това е една от големите разлики, които ни отличават от другите по-големи компании, които се стремят да правят масови продажби и клиентите им купуват това, което те имат, не това, от което се нуждаят. Нашите плугове се отличават от другите по своята здравина. Това постигаме благодарение на отделните елементи, които сглобяваме по отделно. Другото интересно е, че в областта на рамката сме добавили укрепващи плочи, които допълнително спомагат за по-високата стабилност на нашите продукти. Това е най-добрият начин според нас и чрез него ние гарантираме изключителна подвижност и здравина на нашите клиенти. Щастливи сме, че имаме такъв партньор в лицето на Иновекс за България, тъй като това е компания, която също търси нуждите на клиента и се вглежда в индивидуалния фокус на всеки един от тях.“
 
 
С тези своя решения българската компания се превръща в лидер на пазара за специализирана техника за високопланинска работа и тежки горски терени. 
 
Голям интерес сред фермерите се породи от новото партньорство на Иновекс с Capello - компания, която предлага многофункционални хедери, подходящи за всякакъв вид комбайни. Това са изключително достъпни адаптери, с висока продуктивност, гарантиращи минимални загуби на кочани и зърно. Николай Митев, управител на Иновекс Груп, допълни:
 
„Тази година имаме нов партньор в лицето на Capello – компания с дългогодишна традиция, семейна италианска компания с върхово качество и технологии. Компания, с която отдавна се опитваме да работим и вече сме единствен и официален вносител в страната. Изложили сме модел 12 редов адаптер за царевица. Отделно от това имаме 7.50 адаптер за слънчоглед, който е безредов. Предлагаме и колички за въпросните хедъри. Всичко, което е необходимо във връзка с прибирането на реколтата, като адаптери, го предлагаме от Capello.“
 
Хедерите с марка Capello се отличават с новата си система, която държи кочаните стабилно, като не им позволява да се люлеят и подскачат. Корпусът и обшивките са направени от полимер, който позволява лесното преминаване на жътвения материал, дори и при силен вятър, а 6 степенната система за настройване, позволява работа от различни ъгли. 
 
 
Освен това на щанда на Иновекс посетителите видяха продукти от зелената линия на добре познатата марка SIP. Брани и сеялки, в изгодния сегмент, от Farmix. Също така интерес предизвикаха и мулчерите с марка Berti, които са вече добре познати и у нас. А във връзка с новия програмен период на подмярка 4.1, компанията предлага интересни машини за животновъди, като хоризонтален миксер Faresin, който е с фреза за самотоварене. 
 
Иновекс Груп предлага специални промоции за всички, които ще им се доверят при изготвянето на европейски проекти за цялостни оферти. Специално за сезонните продукти, компанията поднася атрактивни и сериозни отстъпки.
 
Повече информация за всички продукти от портфолиото на Иновекс Груп, може да получите на телефон 02/841 1100 или онлайн на www.inovex.bg