Иновативните решения повишават качеството на произвежданата продукция, което води до увеличаване доходите на земеделските стопани. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева при откриването на Международния форум „Аграрната икономика в подкрепа на земеделието“, съобщиха от пресслужбата на агроведомството.
 
 
Тя подчерта, че разпространението на научните знания и генерирането на нови идеи са съпътстващ елемент при развитието на иновациите и бизнес моделите. 
 
Заместник-министърът обясни, че подмярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. осигурява възможност за насърчаване на сътрудничество в селскостопанския сектор, хранителната верига и горското стопанство за разработване на нови продукти, практики, процеси и технологии.  
 
„Надявам се през следващите години иноваторите да стават все повече и с по-голяма популярност, да нараства ролята им за устойчивото развитие на обществото и повишаване на добавената стойност“, каза още Василева.