Немският производител на прикачна техника AMAZONE показа пред екип на Трактор.БГ иновациите в прецизните технологии за почвообработка, торене и растителна защита, които ще са актуални за сезон 2016 г. Специалистите от българският вносител на марката РАПИД КБ вече детайлно са запознати с новите машини и имат готовност да ги предложат на всеки фермер, търсещ високотехнологични решения за своето стопанство.

 

 

Ирина Ванкова, Търговски директор РАПИД КБ сподели пред Трактор.БГ: “ Големият брой изложени машини e висока отговорност както за производителя, така и за неговия представител във всяка друга страна, включително и за Рапид за България, тъй като ние сме длъжни да предлагаме цялата техника на разположение на фермерите на най-високо технологично и техническо ниво. Всички продукти ще бъдат предлагани и на българския пазар, в това число и на определени акции за различна техника по всяко време на годината. Ето защо нашите клиенти могат да поддържат връзка с нас, за да бъдат постоянно информирани за нашите текущи предложения в годината. "

 

 

Семейната фирма AMAZONE традиционно е компания - носител на големи отличия и признания от специалисти в земеделския сектор. Това се потвърждава и от последно спечелените три медала на престижното световно селскостопанско изложение Агритехника 2015.

 

Йенс Майснер, Експорт мениджър за България сподели: “ Особено сме щастливи да представим три новости, отличени с медали на Агритехника 2015 – много малко фирми на панаира могат да се похвалят с толкова много отличия. Едната новост е новата система AMAZONE Amaspot. Amaspot получи отличието заради това, че на полето вече не извършваме с пръскачката за растителна защита пълна обработка, а със специални сензори се разпознават растенията, които трябва да бъдат напръскани и само те се обработват. Това позволява значително спестяване на средствата за растителна защита.”

 

 

С новата технология, която въвежда AMAZONE при прецизното пръскане се гарантират до 80% по-ниски разходи за фермерите и в същото време по-бърза и ефективна работа на полето.

 

Прецизното изсяване с прикачната техника на AMAZONE вече е допълнително гарантирано с последната внедрена технология GPS Switch, за която производителят получи и второто си отличие на Агритехника 2015.

 

 

“AMAZONE произведе и разработи GPS Switch техника за ново усъвършенстване на технологията на изсяване. Тази система, наречена Autopoint, дава възможност не само електронно, но и електрически да се изключи машината в точното време. С това се гарантира, че поточната линия между дозирането и изсяващия ботуш, ще бъде включена или изключена в точния момент . Тоест, това е едно усъвършенстване на GPS Switch системите и представлява истинско изключване/включване на изсяването в точното време на различните сеялки.”, допълни още Йенс Майснер.

 

Новата система Easy Check също облекчава максимално фермерите в управлението на техните машини с марка AMAZONE като им дава възможност всяка една функция при настройките на торачките от именития бранд да бъде регулирана от смартфон.

 

 

Йенс Майснер подчерта предимствата на системата Easy Check: “При третата отличена със златен медал новост в световен мащаб говорим за нова система при настройката на тороразпръсквачките. Със системата Easy Check необходимото измерване, контрол и настройки на машините, което в определени случаи отнема много време и никак не е просто, значително се улеснява – със смартфон фотографираме разпределението на тора и чрез приложение на AMAZONE то се оценява и се прехвърля директно към компютъра на торачката, с което отново получаваме перфектна реална настройка на торачката.”

 

За сезон 2016 българските фермери ще бъдат по-независими от климатичните дадености, ако се доверят на новия Extender, приложим към всяка една почвообработваща машина, с който ефективно при нужда ще могат да подхранват отглежданите култури.

 

 

AMAZONE Extender дава възможност с произволен уред за почвообработка, напр. с CATROS, дискова брана или тежка дискова брана CERTOS, или пък заедно с култиватор CENIUS, да се вкарват в или върху почвата миркоторове или семена. Това има особен смисъл при средства за наторяване като фосфор и калий, но и при зелено торене, след жътва, за да се защити повърхността на почвата от ерозия, причинена от вятър и вода. Това означава, една съвсем обикновена машина за почвообработка като CENIUS, дава възможност микроторове или семената съответно да се вкарат в почвата.

 

 

Редицата иновации и новости, представени от AMAZONE, могат да бъдат поръчани и доставени от официалният вносител на марката Рапид КБ на преференциални цени за сезон 2016.

Повече информация може да получите от официалния представител за страната – РАПИД КБ на тел. 02 400-80-10 или в интернет на адрес www.claas.bg.