Нов проект за агротуризъм в пустинята в Дубай е призван да се превърне в най-големия по рода си в света и ще създаде 10 000 работни места, пише The National News.

Що е то био земеделски туризъм?

Agri Hub от URB ще популяризира ново изживяване с качествена храна, забавления и приключения, казва Бахараш Багериан, главен изпълнителен директор на URB. Според него богатите селски и земеделски общности в Дубай са в най-добра позиция да се превърнат в глобален еталон за агротуризъм.

„Agri Hub е изключително привлекателна и богата на дейности среда, която ще превърне Дубай в най-добрата атракция за селски посетители в света”, смята той.

Местните фермери ще имат място да продават продуктите си директно от фермите си, като същевременно ще предлагат ново екологично пазаруване, хранене и развлечения за посетителите.

„Освен че ще се превърне в ново туристическо изживяване в провинцията и пустинята на Дубай, проектът ще насърчи и по-добро здраве, благополучие и просперитет за местните жители на селските райони”, допълва Багериан.

Иновативният проект за агротуризъм ще послужи като пример за декарбонизирани центрове за селски туризъм на бъдещето. Някои от екологичните характеристики на проекта включват 100% възобновяема енергия, 100% рециклиране на вода, биосолно земеделие, зелени транзитни системи и управление на нулеви отпадъци на място.

На този етап се проучват няколко места, където може да бъде реализиран проектът. Очаква се точното му местоположение да бъде потвърдено през 2024 г.

Строителството трябва да започне през 2025 г. и да завърши до 2030 г.




ВИЖТЕ ОЩЕ:

Дамите в селското стопанство: Полина Иванова

Урок по винен туризъм от Франция

Лозар с устойчиви мелнишки сортове: Не се плаша за реколтата