Национална служба съвети в земеделието (НССЗ) възобнови своите регулярни срещи с фермерите от страната под формата на изнесени приемни, съобщиха от ведомството за Агри.БГ. 

Актуален график на изнесените приемни за консултиране на земеделците

Ситуацията с коронавируса възпрепятства част от организираните мероприятия по райони през пролетта и лятото, но вече е изготвен индикативен график за месец октомври, според който експертите ще посетят населени места от 23 области на страната, информират от службата.

Консултациите ще се извършват по общини в следните области: Бургас, Варна, Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Добрич, Крджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. 

Най-многобройни ще са срещите в Сливенско, Шуменско и Плевенско, а поредицата от изнесени приемни започва на 1 октомври в следните населени места:
  • град Разград - пред офиса на ОИЦ-Разград, 10:30 – 12:30 часа
  • село Соколник, община Добрич - в кметството, 10:00 – 12:00 часа
  • село Стожер, община Добрич  - в Кметство, 13:00 – 15:00 часа
  • село Ракево, община Криводол - в кметството, 10:00 – 12:00 часа
  • село Баурене, община Криводол - в кметството, 13:00 – 15:00 часа

Срещите с фермерите ще продължат през целия октомври, а на сайта на НССЗ може да откриете и мобилните номера за контакт с експертите от вашия район.

От Националната служба припомнят, че целта на тези срещи е фермерите, които не могат да отидат на място до областните офиси, да имат възможност за консултация на място.

"Консултираме земеделците по всякакви въпроси, свързани с тяхното стопанство, актуалните мерки по ПРСР или директни плащания, както и възможност за подаване на заявления или представянето на консултантски пакети", обясняват експертите.

Другата инициатива на консултантите по земеделие е онлайн събитията, провеждани и излъчвани чрез платформата Zoom, където земеделците получават полезна практическа информация от научните среди по различни теми в селското стопанство.