Индикативен график на изнесените приемни за фермери в страната за месец август, публикува Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Важните срокове през август

Безплатните консултации ще се осъществяват на в 18 области, организирани от съответните териториални областни офиси на НССЗ. През август изнесени приемни ще бъдат проведени в населени места на областите: Благоевград, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Хасково. Най-многобройни ще са консултациите в Благоевградско през настоящия месец.

Индикативния график с местата и часовете на приемите, както и телефони за контакти, вижте ТУК

„По време на изнесените приемни всеки един земеделски стопанин може на място в региона си да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони, в т.ч. и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 г. и видовете схеми за подпомагане. Експертите на НССЗ разясняват задължителните изискванията, които земеделските стопани трябва да спазват при избраните схемите за директни плащания и/ или като бенефициенти по мерки от ПРСР, припомнят от службата.

Паралелно продължава осъществяването на семинари и демонстрации в земеделски стопанства по актуални теми и в съдействие с научните институти.