Обединените арабски емирства (ОАЕ) предлагат перспективен пазар за българското овцевъдство, но страната ни няма капацитет самостоятелно да се пребори с конкуренцията и да се наложи в този износ. 
 
 
Затова ще се търсят възможности за коопериране с други производители на агнета от региона, стана ясно по време на посещението на премиера Бойко Борисов в ОАЕ.  
 
„В контекста на едни обединени Балкани могат да се направят много неща в сферата на селското стопанство и животновъдството”, каза Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от пресслужбата на министерския съвет. 
 
Той обясни, че само производството на България не е достатъчно, за да задоволи нуждите на пазара в ОАЕ. Премиерът подчерта, че страните от Балканите могат да се кооперират в износа си. 
 
„При една добра координация можем да бъдем конкурентни на този пазар”, каза Борисов след среща с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.
 
Двамата са решили, че ще се работи много бързо за подписването на стратегически договор за сътрудничество в няколко сфери. Сред тях са изкуственият интелект, цифровата икономика, дигиталните технологии, киберзащитата и селското стопанство.
 
Шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян отбеляза стратегическите интереси в сферата на икономиката, земеделието, строителството, технологиите и военната промишленост. Той обърна специално внимание на транспортните коридори, които премиерът Бойко Борисов договаря с други страни от Балканите.