Най-важното за нас е министърът да се вслушва в експертното мнение на браншовите организации, защото когато говорим за управление на толкова важен сектор, политическата власт лесно може да бъде подведена. Това коментира за Агри.БГ председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов, по повод на новия министър на земеделието и храните Кирил Вътев.

Вижте още: Министър Кирил Вътев: Важно е да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата

По думите на Илия Проданов от изключително значение е кой ще бъде в екипа на министъра. Иначе една от най-големите асоциации в сектора - НАЗ, очаква среща с него.

“Действаме по етикет, пуснали сме поздравителен адрес, очакваме покана за среща. Имаме много какво да му кажем. Има доста наболели проблеми, имаме и съвети.

Най-важното за нас е министърът да се вслушва в експертното мнение на браншовите организации, защото когато говорим за управление на толкова важен сектор, политическата власт лесно може да бъде подведена.

Министърът не може да разбира от всичко, така че нашето мнение според нас е важно и е хубаво да се изслушва”, заключи Илия Проданов.