Изпълнителната агенция по селекция и репрорукция в животновъдството (ИАСРЖ) за поредна година отличи зооинженери на церемонията „Зооинженер на годината“ - 2015. По време на церемонията в Котел бяха връчени награди в четири категории. 
 
Зооинженерството играе важна роля в селското стопанство, заяви пред Фермер.БГ директорът на ИАСРЖ проф. Васил Николов. Той съобщи кои са отличените зооинженери. 
 
За цялостен принос в развъдната дейност бе наградена проф. Цонка Пеева, председател на Българска национална асоциация за развитие на биволовъдството. Наградата „Зооинженер-селекционер“ бе връчена на Жана Гаджева, председател на Асоциацията българско-родопско говедо. С приза  „Зооинженер-мениджър“ бе отличен Момчил Тасков - търговски мениджър в Агритоп. Наградата „Перспективен млад зооинженер“ получиха двамата студенти – Андрей Кехайов и Тодор Павлов.
 
Допълнително за цялостна дейност в областта на биволовъдството бе отличена Мария Степанчева от Асоциацията на българските биволовъди. Тя е наградена заради борбата й за подпомагане на фермерите, както и участие в разработването на последната схема на директните плащания, каза проф. Николов.
 
Проф. Радослав Славов, декан на Аграрния факултет при Тракийския университет и проф. Иван Станков, ректор Тракийския университет бяха наградени за цялостен принос за развитие на зооинженерството. 
 
ИАСРЖ награди и свои служители. Златна значка получи Бонка Чолакова, а сребърни значки взеха Стоян Стоянов и Илка Алексиева.

на снимката: Момчил Тасков, Агритоп

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!