И през днешния ден Министерството на земеделието и храните не избра сертифициращ орган на Разплащателната агенция за финансовата година 16 октомври 2013 г. – 15 октомври 2014 г.
 
Заместник-министър Васил Грудев заяви, че една от офертите на фирмите, които участваха в конкурса е с 20% по-ниска от средно претеглените цени на другите оферти. Съгласно всички изисквания на закона сме длъжни да пристъпим към допълнително изследване на така получената оферта“, обясни Грудев, цитиран от Фокус. Зам.-министърът заяви, че в рамките на три дни трябва да бъде получена обосновка и в понеделник отново ще се събере комисията, за да избере със сигурност сертифициращ орган. 
 
Независимо от това вече съвсем смело и категорично можем да заявим, че Разплащателната агенция ще има избран сертифициращ орган, който в рамките на месец декември и януари ще извърши одит на разходваните средства от Разплащателната агенция, за да можем през февруари страната да изпрати одит от Сертифициращия орган на Европейската комисия, обясни още Васил Грудев. 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!