БАТА Агро 2013 стартира в Стара Загора за четвърта поредна година под мотото „Модерни решения за модерно земеделие”.

Тази година на изложението присъстват 193 фирми от различни браншове, като по традиция акцентът е поставен на селскостопанската техника в лицето на търговци и производители на земеделска техника.

За първи път в рамките на най-мащабния  земеделски форум в страната са организирани и две микроизложения: за семена, препарати за растителна защита и торове, както и за автомобили и транспортни средства за агросектора.

Широко присъствие на изложението има и от страна на финансиращи институции и университети в областта на агросектора.

Изложението откриха председателят на БАТА Агро г-н Христофор Бунарджиев, заедно с министъра на земеделието проф. Иван Станков.

„Не може да се говори за развитие на модерно земеделие без съвременна техника, с която да се постига по-високи добиви”, посочи министър Станков. „Светът се нуждае от все по-качествена земеделска продукция, за това селското стопанство си остава приоритет за България и един от най-важните отрасли”, каза още той.

Министър Станков допълни, че България е страна с потенциал в областта на земеделието и е необходимо с общи усилия да развием най-добрите традиции на родното земеделие, за да може да се възползваме от финансовите възможности на европейските фондовете.

С 60% са се увеличили изложбените площи през тази година, спрямо миналата. Изложбените площи се простират на дължина 1500 м, като всеки ден се провеждат демонстрации и тест драйв на машини.

„Модернизацията на земеделския машинен парк е условие за повишаване конкурентоспособността на българските фермери” – заяви г-н Христофор Бунарджиев - председател на БАТА АГРО. „Затова се радваме, че от форум на търговците на агротехника БАТА АГРО се превърна в изложение за иновации в земеделието, в услуга на българските производители”.

Изложението ще продължи до 17 май 2013 г. на летището в Стара Загора, като организаторите очакват 25 000 посетители.

Очаквайте видео репортаж от откриването на БАТА Агро 2013 по-късно във Фермер.БГ TV!

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!