Хлябът по новия държавен стандарт ще трае максимум 48 часа, каза Георги Попов от Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Днес официално ще бъде подписан новият стандарт за качеството на хляба, който ще се отнася за три вида от насъщния- „Добруджа", „типов" и „бял".

Хлябът по новите стандарти ще се прави от по-висококачествена пшеница и ще е в книжка опаковка, а не в найлонова. Ще бъде намалено съдържанието на сол, няма да има и консерванти.

Според производители на хляб, най-вероятно ще се вдигнат цените, както се случи при месните продукти и стандарта "Стара планина".Стандартите няма да са задължителни, но са добра стъпка напред, смята Стефка Петрова, според която трябва да има и стандарт за пълнозърнест хляб.

Подкрепете независимата журналистика