Сливенската компания HL- TOP MIX, която е собственик на новия фуражен завод в село Калояново, започна внедряване на иновативни фуражи за животновъдството, разработени и патентовани в Германия.


Компанията разширява производството си с нови специализирани храни и добавки от продуктовата гама на HL Hamburger Leistungsfutter с внедряването и на иновативните продукти с протектиран протеин Wisan®, използвани с нарастващ успех в Германия през последните години.

 

фураж - комбиниран


Wisan са обогатени натурални суровини, обработени чрез уникална фирмена технология, която подлага суровините на внимателна физическа обработка, чрез прилагане на налягане и температура, без да се използват химически добавки.

 

Процесът на обработка на Wisan® намалява нивата на глюкозинолатите (горчиви субстанции) в обработения рапичен шрот, като се подобряват хранителните характеристики – например усвоимостта на протеина в търбуха/румена на животните. Производството на Wisan®-Raps увеличава неразградимия протеин, байпас протеина (UDP) над 60%. За сравнение, обикновеният рапичен шрот има стойност на UDP около 30–35%. 

 

 


Водещият производител и доставчик на специализирани храни за животни в Европа – HL Hamburger Leistungsfutter GmbH, стана партньор на Топ Микс през 2014 г. след като закупи 40% от компанията.

 


Топ Микс е сред най-успешните български предприятия за производство на комбинирани фуражи и притежава един от най-модерните заводи на Балканския полуостров, както и сертификат ISO 22000:2005. Високотехнологичното оборудване на завода, от германската марка BUHLER, е в резултат на реализирания проект на ПРСР 2007–2013г. Консултант по проекта за внедряване на иновации е фирма Сибола. Новата компания HL – TopMix създава перспективи за производство на нови иновативни продукти, удвояване на продукция си и достъп до нови пазари.