МЗХ ще поиска намаляване на горната граница на стандартният производствен обем от 8000 до 6000 евро за животновъдите по Тематична подпрограма за развитие на малки земеделски стопанства. Заместник министърът на земеделието и храните Васил Грудев обясни, че е предвидено подпомагане на над 4000 бенефициента по Тематичната подпрограма, съобщиха от МЗХ. 
 
„Първата нотификация, която ще изпратим към ЕК ще предложим изменение, което ще позволи на животновъдния бранш да се включи по-удачно в Тематичната подпрограма, а именно да намалим капацитета на стандартния производствен обем на 6000 от 8000 евро. Това ще позволи да бъдат подпомогнати повече стопанства и индикативният им брой от малко над 4000 броя да бъде увеличен“, заяви зам.-министър Грудев.
 
Министър Десислава Танева съобщи , че МЗХ ще изпрати през август първата нотификация за промяна в ПРСР.Чрез ще се настоява също за това  Европейската комисия да одобри с европари да се субсидират проекти за хидромелиорации. Очаква се доклад от Световна банка, който ще даде предложение за реформа в хидромелиорациите. Вторият прием на мярка 4.1 ще бъде отворен след дебат, за да има справедливо подпомагане и ще бъде само за хидромелиорации, уточни Танева.
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!