Гръцките фермери нагледно ни показаха как трябва да се протестира. И за разлика от нашата полиция, тяхната не ги тормози да ги проверява на всеки километър дали имат винетки / *селскостопанската техника в ЕС е освободена от винетки/. 

Гръцката полиция не посяга със сила срещу протестиращите фермери, а също не ги заплашва и не им пише актове за хулиганство и нарушение на обществения ред. Фермерите  в Гърция не биват арестувани демонстративно и тях не ги тъпчат в полицейски бусове. Гръцките медии не излизат със заглавия, че фермерите карат нови трактори и нямат основания да протестират. За разлика от българската полиция, гръцката не забрани старите трактори да се включат в протеста.

Председателите на земеделските организации пък, не си пият кафето с Министъра, докато фермерите стачкуват навън. Председателите на браншовите фермерски организации в Гърция не са собственици на консултантските фирми, през които минават европейските фондове в областта на земеделието. Лидерите на фермерските асоциации в Гърция не заявяват, че протестите са организирани от неистински фермери, които са подставени лица. Те също така не приемат празни обещания и затова вече седмица блокират границите. И са напълно прави!