Утре от 11 ч. в Стара Загора, Тайтън Машинъри България организира грандиозна полева презентация и представяне на най-новите модели селскостопанска техника с марките CASE IH, VADERSTAD, KVERNELAND, SALFORD, TECNOMA и др. Тестовите полета, в които фермерите ще могат да видят машините са в базата на фирмата на входа за Стара Загора от Нова загора.

 

Римекс - Стара Загора

 

комбайни CASE IH

 

Ще бъде представен комбайнът Axial Flow 9230 от новата серия 230 на CASE IH, оборудван със състемата SCR (Selective Catalytic Reduction). Axial Flow 9230 е най-голямият сред 6 те нови модела разделени в 2 серии 130 и 230 с максимални мощности от 295 к.с. до 571 к.с. С усъвършенстваните разтоварващи системи, новите комбайни Axial-Flow Серия 230 могат да намалят времето за разтоварване с цели 40 %. Комбайн, който работи плавно и реагира бързо на бързо променящите се условия при тежката жътва.

 

презентация на трактори Кейс - Тайтън Машинъри България

 

По отношение на прикачния инвентар Тайтън Машинъри България ще представи:

 

Новата сеялка Tempo за пролетни култури на Vaderstad, с която шведстаката компания отново доказва, че е лидер при машини за почвообработка с високи скорости. С Tempo изсяването може да бъде извършено с висока скорост, като това не влияе на прецизността и точността.

 

трактор CASE IH със сеялка Vaderstad Tempo

 

Tempo се предлага в 6 и 8 редова версия с обем на бункерите 70 л. Сгъваема, с транспортна ширина 3 м и натиск на изсяващия апарат до 325 кг. Хидравличното сгъване, бункерите за микрогранули и торовнасянето са опции.

 

Ще бъдат представени и сеялките за слята сеитба Rapid A 600 и Rapid 400 S на Vaderstad. Прецизността, високата производителност и ниски разходи на Rapid ги правят една изключително рентабилна инвестиция.

 

Навесен обръщателен плуг Kverneland модел LD - 5 корпусен за средни и тежки почви. Моделът е със система за защита - срезни болтове и стъпков механизъм за регулиране на широчината на браздата от 30 -55 см. към плуга могат да бъдат монтирани различни аксесоари, дискови ножове, предплужници, уширител на браздата. секция Packomat за разбиване на буците и др.

 

Навесен обръщателен плуг Kverneland модел 150В - 4 корпусен, както и дискова брана Kverneland модел Visio 200 - 4.95м. Visio е тежка прикачна дискова брана с висока производителност, изключително здрава конструкция и минимални разходи за поддръжка. глвната рама е със сечение 200х300х10 мм и е изработена така, че да има отлична видимост, лесен достъп до всички работни органи и места за регулировки. Като допълнително оборудване към дисковата брана се предлагат различни видове ролери (буцораздробители)

 

Стърнищен култиватор Vaderstad Top Down 400. основното предимство на Top Down е неговата универсалност. С 4-те си работни зони - два реда обработващи дискове, три реда продълбочаващи работни органи, подравняващи дискове и запечатващ валяк и различни настройки е възможно да обработвате плитко като Carrier (с напълно вдигнати работни органи) или дълбоко (с напълно вдигнати дискове) като и двата вида обработка са възможни с TopDown. При условия с висока влажност е възможно валяка да бъде вдигнат във въздуха с цел оставяне на рохкава почва, която да задържи повече вода, за плитка обработка. Тежките работни органи упражняват натиск от 700 кг при работа. Работната дълбочина е межди 5 и 25 см, което прави машината универсална. Без значение дали се работи на малка или голяма дълбочина, почвата и растителните остатъци биват смесени идеално. Тежкия стоманен валяк разбива буците и осигурява оптималното уплътнение на почвата.

 

Vaderstad Carrier 650 изключително гъвкав и функционален дисков култиватор. Притежава висока производителност при изорана почва. Ниски експлоатационни разходи и необходима мощност, както и висока остатъчна стойност. Дисковете са издръжливи благодарение на коничната им форма и качествената стомана V55. Идеални резултати при стърнища и конвенционално обработена земя. Надежден през целия сезон.

 

Посетителите ще имат възможността да се запознаят отблизо и с прикачна техника на канадската компания Salford за сеитба, основна и предсеитбена обработка на почвата, пръскачките на френската компания Tecnoma, телескопични товарачи Merlo и др.

 

CASE IH Quadtrac с култиватор Salford