Компанията за производство на птиче месо "Градус" откри в началото на април ново крило в предприятието си в Стара Загора, оборудвано със специални технологии за производство на продукти от бели и червени меса, съобщи Регал.БГ като се позова на съобщение на дружеството.
 
Размерът на инвестицията надвишава 15 млн. лева. Производството се простира на 16 хил. кв. м. разгъната площ, с капацитет 50 тона готова продукция на ден.
 
Гамата на произвежданите продукти ще обхваща всички групи: варено-пушени колбаси и деликатеси, шунки, пастети, трайни и полутрайни варено-пушени колбаси, сурово-сушени продукти.
 
Производствена база разполага с високотехнологично оборудване, което отговаря на всички европейски стандарти и изисквания. Това ще даде възможност да се съчетаят българските рецепти и вкусове с най-новите насоки в областта на висококачествените храни, заявяват от компанията.
 
Всички опаковъчни линии са оборудвани със системи за опаковане на продуктите в модифицирана газова среда. Тези системи позволяват удължаване срока на годност на продуктите и запазват естествения аромат, цвят и структура за по-дълъг период. На всеки етап от новото производство има монтирани метал детектори, които допълнително подсигуряват сигурността и безопасността на продуктите.