Растениевъди от малки и големи стопанства, професионалисти и любители ще се запознаят с някои от съвременните решения за цветните и овощните градини по време на специализираната изложба „Цветна есен 2018“, която се провежда от днес до 21 октомври в Международен панаир Пловдив. 
 
 
На изложението се представят  разсади, семена и луковици за цветя, декоративни храсти, плодни дръвчета, препарати и аксесоари, съобщиха организаторите. 
 
Интересът към домашното отглеждане на билки и подправки е вдъхновил един от изложителите. Той представя разсад за пълзяща и обикновена мащерка, див чесън и див лук, розмарин, девесил и други ароматни растения. Показва и различни видове цветя и треви, които се използват в прочутите градини на неговата родина – Англия. 
 
Познати български овошки с подобрени качества също привличат вниманието на посетителите.
 
Изложителите в „Цветна есен 2018“ предоставят всичко необходимо за осъществяване на професионални и любителски проекти в областта на градинарството. Посетителите ще се запознаят с актуалните тенденции и ще получат съвети от специалисти. Щандове са разположени пред палата 8 и може да бъдат посетени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа, допълниха организаторите.
.