Годишни технически прегледи (ГТП) на селскостопански машини ще се извършват до края на март на територията на няколко области в страната.

Изтеглете безплатно специалното издание на Трактор.БГ

В три общини от Благоевградска област предстоят прегледи този месец. Това са Банско, Разлог и Сатовча. Пред кметствата на общо 23 населени места ще се извършват проверки на техническото състояние на земеделските машини. Деня и часа на прегледите във вашето населено място, както и телефон за контакт, може да видите в графика тук.

Областната дирекция по земеделие – Враца също публикува списък на ГТП контрол, който ще се проведе на територията на областта през настоящия месец. Прегледите ще продължат до 25 март, като последно ще се извършват в община Бяла Слатина, в селата Попица, Бъркачево, Враняк.

Инспекторите от ГД „Аграрно развитие“ ще извършват проверките на място в стопанските дворове и на населени места от общините: Хайредин, Козлодуй, Мизия, Борован, Враца и Бяла Слатина. Подробен график може да видите тук.

Уведомяване на собствениците на земеделска и горска техника за предвидените технически прегледи на земеделска техника пусна и Община Каварна на сайта си. Ще се инспектират трактори, ремаркета и СТП на прикачния инвентар за пролетна кампания 2021. Пълният списък със собствениците, които подлежат на инспекция, и дните, в които това ще бъде осъществено, може да видите тук. Прегледите в Каварненско ще продължат до 8 април включително.