Парламентарната Комисия по земеделие бе първата, която имаше възможност да се запознае с готовия проект на Националния стратегически план. Добрата новина е, че заседанията на Комисията са публични и се предават на живо.

Вижте заседанието, което се излъчваше от Фейсбук страницата на Министерството на земеделието ТУК 

Земеделският министър Иван Иванов вече намекна за изненади, които би трябвало да бъдат приятни за земеделските производители, визирайки най-вече увеличаване на процента на национално съфинансиране в новия програмен период.

Тъй като България заедно с Германия, Румъния и Белгия, все още изостават с предаването на своя план, амбицията на нашето ресорно министерство е да го направи на 25 февруари. Преди това, на 24 февруари, е планирано последното, двадесето заседание на Тематичната работна група, когато ще бъдат обсъдени финансовите параметри.

По думите на ресорното министерство проектите на интервенции вече са готови, но ако питате представителите на бранша – това не е съвсем така, защото те продължават да имат своите забележки и коментари. Нещо повече, тепърва се залагат бюджети по отделните интервенции, което може да нажежи обстановката.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg