Честването на 70-годишнината на английския производител на трактори и товарачи JCB започна в Стафордшир с откриването на гигантски лабиринт от царевица. Лабиринтът с площ от 10 акра (40 дка) в National Forest Adventure Farm в Бъртън на Трент ще бъде достъпен за широката общественост от 11 юли. Той е поникнал през последните няколко седмици от 700 000 царевични семена. Пътеки с дължина от три мили (около 5 км) са били прокарани в царевицата, за да се очертае формата на багер.
 
Компанията се подготвя да отбележи своята специална годишнина на 23 октомври. Председателят на JCB, лорд Бамфорд каза: "Стафордшир е основната база на JCB през последните 70 години и е чудесно, че годишнината ни ще бъде отбелязана в дома ни, където работят толкова много хора."
 
Лабиринтът от царевица е във формата на верижен багер – машина, произвеждана в завода за тежко оборудване на JCB в Утоксетър. JCB притежава 22 фабрики по целия свят и е произвел повече от един милион машини през последните 70 години – ако се подредят една зад друга те ще достигнат от Великобритания до Австралия.
 
Освен в лабиринта, който е с височина над 2 метра, децата могат да се забавляват и в палатката за строителни дейности на JCB. С подкрепата на колежа за строителство в Южен Дербишир, посетителите могат да опитат силите си в зидарството, като използват истински тухли и хоросан.
 
Том Робинсън, директор на National Forest Adventure Farm коментира: "Радвам се, че ще отбележим 70-годишнината на JCB с този фантастичен лабиринт. Надявам се, че множество фенове от всички възрасти ще се забавляват да „навигират“ през лабиринта това лято."
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!