Немско месопреработвателно предприятие избира подходяща локация за разширяване на производството си в Северна България. Това стана ясно при визита на  министъра на икономиката Божидар Лукарски във федерална провинция Северен Рейн- Вестфалия.
 
Компанията произвежда заготовки за хранителния бранш, като в момента задоволява пазарите в Германия, Испания, Унгария, Словения, Румъния и др. Плановете на компанията за изграждането на производствената база в България предвиждат първоначалното разкриване на 60 до 80 работни места, които в последствие ще нараснат до 130. Компанията планира да снабдява суровините си локално, което ще създаде допълнително работни места в сектор животновъдство. Логистиката също ще бъде реализирана от български компании, като по този начин ефектът от инвестицията ще се мултиплицира. Към момента не е взето решение за конкретна локация, но предстои посещение на ръководството на компанията с цел проучване на възможностите в Северна България. Продукцията от българската база ще бъде предназначена за износ.
 
Министър Лукарски изрази своята готовност да окаже подкрепа на потенциалните инвеститори в процеса на проучване, като посочи че има възможност да се определи персонален проджект мениджър от БАИ, който да съдейства по всички възможни начини за реализиране на проекта.
 
Уверение в това бе получено и от изпълнителния директор на БАИ Стамен Янев, който присъства на срещата. В нея взеха участие и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия Мариета Захариева, търговският представител във Франкфурт Румен Бонев и консулът Иван Йорданов.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!