Днес се проведе среща между служебния премиер проф. Огнян Герджиков и организациите от сектор „Плодове и зеленчуци“, във връзка с недоволството на земеделските производители относно забавянето на плащанията за сектора по трите схеми за обвързано подпомагане. 
 
 
„Срещата беше на толкова високо равнище, колкото никоя среща между управляващи и браншовисти не е правена до момента от 20 години“, каза Василев.
 
Той допълни, че освен служебният премиер проф. Огнян Герджиков, на срещата са присъствали и изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Живко Живков, заместник-министъра на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева, г-н Господинов съветник на премиера по икономическите въпроси.
 
„Срещата продължи час и половина. Обърнаха ни особено внимание. Темата не им беше чужда, бяха много добре подготвени“, каза организационният секретар на Асоциацията на българския пипер (АБП).
 
Василев обясни, че на срещата им е била дадена възможност да изкажат недоволствата и да представят исканията си. 
 
„Разговорът беше конкретен, доброжелателен, нямаше заплахи. Обясниха ни всичко във детайли – кой орган, докъде е стигнал. Мисля, че ще бъдат готови по-рано, но просто се застраховат с датите 27-28 март. Според мен от 5 до 7 дни по-рано ще изплатят парите.
 
По думите на Василев представителите на организациите от сектор „Плодове и зеленчуци“ са били разбрани и са си тръгнали удовлетворени от срещата.