Няма да допусна забавяне на плащанията към бенефициерите на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Това е заявил новият изпълнителен директор на Фонда Георги Тахов по време на приемането на работата на Разплащателната агенция от предшественика си Николай Каварджиклиев, информираха от пресофиса на ДФЗ.

Докато “нашите” и “вашите” си разменят постове и уволнения, фермерите искат обещаното и то навреме

На “предаването на властта” е присъствал и служебният министър на земеделието Явор Гечев. Той е припомнил, че предстои усилена работа по довършване на работата по Стратегическия план, Националния план за възстановяване и устойчивост и подготовката за тяхното прилагане. 

“Той беше категоричен, че Министерството на земеделието и Фондът ще работят в ежедневна комуникация”, посочват от пресофиса на Фонда. 
От своя страна Тихов е заявил, че държи на експертност и “работа на бързи обороти”. 

“Ще работя за надграждане на постигнатото до тук“, заявил още Георги Тахов. Той допълни, че ще работи за това българските земеделски производители и преработватели да бъдат по-спокойни занапред. Той очерта неотложните задачи, които стоят пред него – а именно изплащане в срок на всички средства към земеделските производители. Георги Тахов разпореди изготвянето на графици за това и спазването на всички срокове, допълниха от фонда.