Фермери в Гърция блокираха множество пътища с тракторите си при протеста срещу ниските цени на продукцията им. Представители на фермерските комитети съобщиха, че имат намерение да "срежат" Гърция на две, блокирайки основни пътни възли в страната. Производители от Лариса, Кардица, Трикала, Птиотида, Войотия и Арголида смятат, че мобилизацията е една от най-големите през последните години. Фермерите изискват да се намали ДДС ставката върху земеделските продукти, увеличение на пенсиите и допълнително подпомагане в условията на финансова криза. Министърът на земеделското развитие каза, че има готовност да дискутира проблемите, а новите мерки се очаква да бъдат съобщени до седмица.
 
Министърът на земеделското развитие Хатзидакис имаше среща с президента на парламентарната група на SYRIZA Алекос Алаванос. Министър Хатзидакис заяви, че не е казал "не" на мобилизациите, но призовава фермерите да не продължават протеста си по толкова екстремен начин, какъвто е блокирането на пътищата, защото исканията им няма да бъдат оправдани. Той също обяви, че правителството няма да се намеси в покачването на фермерските доходи. Министър Хатзидакис призова фермерите да се борят заедно, за да се справят с кризата и каза, че правителствените мерки ще бъдат обявени в рамките на следващата седмица.
 
Гръцките фермери се готвят да блокират също така и работата на трите контролно-пропускателни пункта на българо-гръцката граница: Кулата – Промахон, Илинден – Ексохи и Свиленград – Орменион от 14.00 часа днес, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според информацията стачката е безсрочна.

Все още няма данни дали пропускателният режим ще бъде преустановен изцяло или ще има облекчение за някои категории пътуващи.

Главна дирекция “Гранична полиция” поддържа непрекъсната връзка с гръцките гранични власти.